(så här många har varit här sedan senaste uppdateringen 8/2 1997)
Unga För Ungas Befrielses hemsida
bilden är från en demonstration vi hade för drygt ett år sedan i för att uppmärksamma den dåliga lagstiftningen
kring sexuella övergrepp mot barn och att de faktiskt förekommer mycket oftare än de flesta tror
  • Vad är ungförtryck?
  • Vill UFUB avrätta alla över 20?
  • Föredragscafé för unga
  • Vart vänder man sig om man vill veta mer?
  • Unga För Ungas Befrielse (UFUB) är ett nätverk av ungdomar som jobbar mot ungförtryck.Vi anser alltså att det finns ett förtryck som heter ungförtryck precis som det finns rasism(mot alla som inte är vita), sexism(mot kvinnor), klassförtryck, homofobi(mot homo- och bisexuella), handikappsförtryck o.s.v. Vi tycker alltså inte att ungförtryck är det enda förtryck som ska krossas. Vi är anarksistiskt organiserade och har alltså ingen ledare, eftersom vi inte tycker att någon ska mer makt än någon annan.

    Förutom att bara finnas till och ha den här hemsidan, så har vi ett föredragscafé varannan måndag där alla under 20 år är välkomna, vi har demonstrationer ibland, vi försöker vara med i media och så försöker vi vara snälla mot våra småsyskon.

    Vi har en övre åldersgräns på 20 år därför att vi tycker att det är lättare att jobba tillsammans när det inte finns vuxna med. Om det finns äldre med, så har de en tendens att ta mer plats och uppmärksamhet och de yngre börjar lyssna mer på dom vuxna. Dessutom skulle det kännas helt fel för oss om det helt plötsligt var vuxna som ledde kampen mot ungförtryck och definierade vad ungförtryck är. Det är klart att det är bra om vuxna stödjer oss, men det är vi som är förtryckta av dom vuxna, och vi tycker inte att de kan leda kampen mot ett förtryck som de själva utövar.